Ce inseamna de fapt UPF ?

Factorul de protectie ultravioleta (UPF) indica cat de multa radiatie UV (atat UVB, cat si UVA) permite o tesatura sa ajunga la nivelul pielii.

Hainele cu protectie UPF sunt esentiale pentru sanatatea pielii copilului tau, deoarece conform recomandarilor Skin Cancer Foundation Seal, acest tip de imbracaminte poate bloca pana la 98% din razele UV daunatoare ale soarelui.

O tesatura trebuie sa aiba un UPF de 30 pentru a raspunde nevoilor de protectie solara. Asadar un UPF de 30 pana la 49 ofera o protectie foarte buna, in timp ce UPF 50+ atesta o protectie excelenta.

Imbracamintea UPF se distinge fata de hainele obisnuite prin testele de laborator care arata ca protejeaza corpul de razele UV cu un factor de 15 sau mai mare. Pentru utilizarea de zi cu zi, majoritatea hainelor fara eticheta UPF pot oferi protectie solara adecvata. UPF-ul unei camasi albe din bumbac poate varia in jurul valorii de 10 spre exemplu. Daca materialul este umed, intins sau prea strans, va bloca mai putine raze UV. Iar unii aditivi chimici precum dioxidul de titan, oxidul de zinc si Tinosorb FD pot fi infuzati in tesatura pentru a imbunatati filtrarea UV.

 Imbracamintea UPF este imbracaminte de protectie solara, dar nu toate hainele de protectie solara sunt imbracaminte UPF daca acest aspect nu este mentionat pe eticheta produsului.

In concluzie, imbracamintea UPF este o optiune excelenta pentru parintii care doresc sa-si protejeze bebelusii de radiatiile UV nocive. Studiile recente au demonstrat ca tesaturile UPF sunt mai eficiente in blocarea razelor UVB decat crema de protectie solara traditionala, facandu-le un plus valoros pentru garderoba oricarui copil. Investind in imbracaminte UPF, parintii pot oferi copiilor lor cea mai buna protectie posibila impotriva razelor daunatoare ale soarelui, fara a sacrifica stilul sau confortul vestimentatiei. Asadar imbracamintea UPF reprezinta o solutie inteligenta si eficienta pentru protejarea pielii delicate a copilului, de care fiecare parinte ar trebuie sa tina cont.

La noi gasiti palariute pentru copii si bebelusi cu UPF 30 + sau 50 +

Costume de baie cu factor 40 + si 50 +

palariute de baie cu UPF 40 + SI 50 +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *